Ridder Letselschade, expert in letselschadeclaims

Losliggende stoeptegels, een onzichtbaar gevaar

Uit een nieuw onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat er in Nederland per dag gemiddeld negen mensen gewond raken door slecht onderhouden trottoirs. Verzakkingen, losliggende stoeptegels en uitstekende boomwortels zorgen ervoor dat jaarlijks bijna 20.000 voetgangers slachtoffer worden van een voetgangersongeval, vaak met letsel tot gevolg. Hoe kan dit, en wat kunt u doen wanneer u slachtoffer bent geworden van zo’n valpartij?

Neem direct contact op

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander oogletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

De zorgplicht van een wegbeheerder

De gemeente of wegbeheerder heeft een zorgplicht om gevaarlijke situaties te voorkomen. Deze zorgplicht bestaat uit een onderhoudsplicht en een waarschuwingsplicht. De gemeente moet ervoor zorgen dat stoepen en wegen in een goede staat verkeren. Is er sprake van een gevaarlijke situatie? Dan is de gemeente verplicht hiervoor te waarschuwen. Regelmatige controles zijn nodig om bijvoorbeeld losse stoeptegels te kunnen voorkomen of verhelpen.

In sommige gevallen zijn stoeptegels niet bestand tegen bijvoorbeeld bouwverkeer of bestelbusjes, waardoor de stoep op den duur kan beschadigen en er dus gevaarlijke situaties ontstaan. Maak daarom altijd melding bij de gemeente wanneer u een gevaarlijke situatie tegenkomt, zodat deze verholpen kan worden.

Wie is aansprakelijk?

In de meeste gevallen is een wegbeheerder aansprakelijk, maar er zijn uitzonderingen. Zo is een wegbeheerder niet aansprakelijk als een tegel nét omhoog is gekomen. Er is dan nog geen melding gemaakt en dus nog geen kans geweest om de stoep te repareren. Ook is een wegbeheerder niet altijd aansprakelijk wanneer een stoeptegel minder dan 3 centimeter omhoog steekt. Het vallen kan dan worden gezien als eigen schuld of onoplettendheid. Wanneer de losliggende stoeptegel was gemarkeerd of zich op een plek bevond waar werkzaamheden duidelijk stonden aangegeven, is een wegbeheerder ook niet aansprakelijk. Er rust geen garantieverplichting op de gemeente, wat betekent dat er van een weggebruiker of voetganger wel een bepaalde alertheid wordt verwacht.

Wat moet u doen na een val?

Wanneer u gevallen bent over bijvoorbeeld een losliggende stoeptegel, is het belangrijk om een situatieschets te maken. Maak daarom foto’s van:

  • De stoeptegel en hoe ver deze uitsteekt
  • De algehele situatie
  • Uw letsel/verwondingen

Zijn er getuigen die uw val hebben gezien? Noteer hun gegevens zodat zij uw verhaal kunnen bevestigen. Laat uw verwondingen controleren bij uw huisarts of ziekenhuis, ook bij kneuzingen, blauwe plekken of schrammen.

Als laatste raden we aan om uw schade te documenteren. Denk hierbij aan medische kosten en vervoerskosten. We ondersteunen u graag bij het overzichtelijk maken van de kosten en onderzoeken kosteloos voor u of u recht heeft op een schadevergoeding.

Wegbeheerder aansprakelijk stellen

Het aansprakelijk stellen van een wegbeheerder kan voelen als een hele klus. Schakel daarom Ridder Letselschade in, zodat onze ervaren juristen ervoor kunne zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. Dus bent u gevallen? Bij Ridder Lestelschade helpen we u weer opstaan. Bel ons op 036 522 0342 of vul ons contactformulier in en laat ons u bijstaan in het proces.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij oogletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks