Wanneer u bij een verkeersongeval of arbeidsongeval hielletsel oploopt, kunt u daarvan grote hinder ondervinden. Door letsel aan uw hiel zult u immers niet meer goed in staat zijn te staan en te lopen. Als een andere partij aansprakelijk is voor het veroorzaken van uw hielletsel, kunt u de daardoor veroorzaakte letselschade claimen. Ridder Letselschade kan u daarbij geheel kosteloos behulpzaam zijn. Wij nemen u dan alle rompslomp uit handen.
“U heeft door toedoen van een ander hielletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”
– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade
Het ligt er natuurlijk aan wat de ernst en omvang van het hielletsel is. Ridder Letselschade heeft momenteel een zaak in behandeling waarbij een werknemer ernstig hielletsel heeft opgelopen na een val van een trap tijdens werkzaamheden. Het hielbeen van deze jongeman is gescheurd en daarbij zijn enkele zenuwen onherstelbaar beschadigd. Hij heeft enorme pijnklachten waardoor hij wordt belemmerd in zijn werkzaamheden, zowel in het betaalde werk als in zijn activiteiten in en rond zijn gezin en woning.
Vaak is sprake van een loondoorbetalingsverplichting wanneer er sprake is van een loondienstverband. Ook bij de hierboven omschreven zaak heeft de werknemer zijn loon doorbetaald gekregen. Wel is sprake geweest van een periode van tijdelijke arbeidsongeschiktheid waarbij bonussen zijn gemist. Deze kunnen ook worden geclaimd bij de aansprakelijke partij.
De meeste kosten zullen worden betaald door de zorgverzekeraar. Bij hielletsel zie je wel een grote behoefte aan fysiotherapie en niet alle fysiotherapeutische behandelingen zijn gedekt. Vaak is er sprake van een maximum. Alle behandelingen boven het maximum moeten worden betaald door de aansprakelijke partij, als die er tenminste is. Datzelfde geldt voor het eigen risico of eigen bijdragen.
Wat ook een veel voorkomende schadepost is, zijn de kosten voor aangepast schoeisel of inlegzolen. De meeste kosten zijn gedekt door de zorgverzekering, maar dat is een basisniveau van zorg. De kosten voor extra goeie of mooie schoenen of een extra paar zolen voor bijv. sportschoenen, zijn niet gedekt; die kosten claimt Ridder Letselschade dan voor u bij de aansprakelijke partij.
Bij hielletsel kunnen aanzienlijke smartengeldbedragen worden geclaimd. Als er sprake is van blijvend letsel, wat eigenlijk altijd het geval is als er sprake is van fracturen aan het hielbeen, kunnen bedragen worden geclaimd van enkele duizenden euro’s tot wel € 25.000,00. Dit is natuurlijk ook nog afhankelijk van eventuele hobby’s die iemand niet meer kan doen en de vraag of iemand ander werk moet gaan zoeken en kan vinden.
Hielletsel kan zich op verschillende manieren aandienen. Ridder Letselschade heeft ervaring met hielletsel dat bestond uit:
Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij hielletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.