Heupfracturen geven met name voor oudere mensen nogal eens aanleiding tot veel beperkingen in het dagelijkse leven en daarmee tot aanzienlijke letselschade. Het krijgen van een heupfractuur op latere leeftijd betekent vaak verlies van mobiliteit. Bij toch al niet vitale ouderen kan een heupfractuur ook sneller leiden tot overlijden, vanwege onder andere het verlies aan mobiliteit en levensvreugde.
Ridder Letselschade heeft in de loop der jaren veel letselschadedossiers behandeld waarbij een heupfractuur optrad. Wij kunnen dus zeggen dat wij deskundig zijn op het gebied van het verhalen van letselschade door een heupfractuur.
“U heeft door toedoen van een ander een heupfractuur opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”
– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade
Of er schade kan worden geclaimd, hangt natuurlijk af van het feit of er een ander aansprakelijk is voor het veroorzaken van de heupfractuur. Bij een valpartij in huis waarbij een heupfractuur ontstaat, zal dit niet snel het geval zijn. Maar wij zien ook dat oudere mensen nogal eens ten val komen op een trottoir, waarbij dan blijkt dat er tegels scheef of los liggen. In dat geval kan wel de beheerder van de weg aansprakelijk worden gesteld voor het letsel dat is ontstaan. Soms is er ook sprake van een valpartij in een supermarkt, als de vloer glad is of er slablaadjes op de vloer zwerven.
De meeste medische kosten zullen vallen onder de zorgverzekering en kunnen daarom niet worden geclaimd bij de aansprakelijke partij. Maar als wij voor het gemak ook de kosten van verzorging onder de medische kosten rekenen, zal hier wel een aanzienlijke schadepost opkomen. De gemeente waarin iemand woont, moet op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning ook zorgen voor hulp bij verpleging en verzorging of in de huishouding. Als er meer kosten moeten worden gemaakt dan de gemeente wil vergoeden, kunnen die extra kosten bij de aansprakelijke partij worden geclaimd. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan een op maat gebrachte rolstoel, een rollator etc.
Afhankelijk van de gevolgen van de heupfractuur in iemands leven, kan het smartengeld worden bepaald. Bij jonge kinderen kan heupfractuur tot levenslange problemen leiden, maar anderzijds is hun herstelvermogen groter waardoor de gevolgen vaak geringer zijn. Bij ouderen kan een heupfractuur ernstige gevolgen hebben in het leven vanwege het wegvallen van mobiliteit.
Bij smartengeld worden bedragen toegekend van circa € 3.500,00 tot € 25.000,00.
Bij een heupfractuur denken we meestal aan een gebroken heupkop. Dit type letsel is voor ouderen altijd ernstig en ingrijpend met grote gevolgen voor de mobiliteit. Ondanks de dan gevorderde leeftijd, worden hier toch aanzienlijke smartengeldbedragen voor uitgekeerd.
We kunnen een heupfractuur onderscheiden in de volgende typen:
Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij een heupfractuur dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.