Wanneer u door een ongeval gebitsletsel oploopt, heeft dit een grote impact op uw leven. Als een ander verantwoordelijk is voor dit leed heeft u recht op schadevergoeding. Ridder Letselschade helpt u geheel kosteloos.U krijgt niet de rekening gepresenteerd, die moet de veroorzaker betalen!
Bij veel ongevallen (vooral in het verkeer) treedt gebitsletsel op. Een belangrijk aspect bij het berekenen van de letselschade door gebitsletsel is, dat er rekening moet worden gehouden met de toekomst. Hoe dat zit, leggen wij u hieronder uit.
“U heeft door toedoen van een ander gebitsletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel. Zo hoort dat ook, het slachtoffer moet centraal staan”
– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade
De allereerste schadepost die bij u zal opkomen is die van de kosten van de tandarts of orthodontist. Veel van die kosten zijn echter al gedekt onder uw zorgverzekering. Maar het ligt er sterk aan hoe u aanvullend verzekerd bent welke kosten er allemaal vergoed worden. De niet vergoede kosten worden natuurlijk bij de veroorzaker van het ongeval geclaimd. Daartoe maakt Ridder Letselschade gebruik van een tandheelkundig adviseur.
Zoals al gezegd is, speelt de toekomst bij het bepalen van gebitschade een belangrijke rol. Vaak is het namelijk nodig dat er kronen of stifttanden moeten worden geplaatst. Die hebben een bepaalde levensduur. Tegenwoordig gaan deze elementen soms tientallen jaren mee, maar daarna kunnen ze toch vervangen moeten worden. Als een letselschadedossier dan is afgewikkeld zonder dat er rekening is gehouden met die kosten, is de schadevergoeding waarschijnlijk te laag geweest.
Ridder Letselschade houdt altijd rekening met het toekomstrisico dat er kronen of stifttanden moeten worden vervangen. Daar reserveren wij dan een bepaald schadebedrag voor. Soms is het ook nodig om de zaak weliswaar af te sluiten, maar toch een voorbehoud op te nemen in de overeenkomst, zodat iemand weer op de zaak kan terugkomen als er na 25 jaar kosten moeten worden gemaakt die nog te maken hebben met het ongeval en waarmee eerder geen rekening konden worden gehouden.
Ook smartengeld speelt een belangrijke rol bij gebitsletsel. Vaak zijn het immers voortanden die beschadigd raken bij een verkeersongeval. Dan speelt ook het cosmetisch aspect een rol. Dat verhoogt natuurlijk de omvang van de smartengeldvergoeding. Bovendien moet iemand met gebitsletsel vaak meerdere pijnlijke ingrepen ondergaan en ook daarmee moet met het bepalen van de hoogte van het smartengeld rekening worden gehouden.
Om u een indruk te geven van het smartengeld bij gebitsletsel: voor het verlies van een voortand is ondanks € 1.000,00 betaald aan smartengeld. Voor het verlies van vier voortanden (2 boven en 2 onder) en het moeten ondergaan van meerdere pijnlijke ingrepen, is een smartengeldvergoeding gesteld op € 12.500,00.
Bij gebitsletsel spelen een aantal aspecten een belangrijke rol. Dit zijn:
Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij gebitsletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.