Ridder Letselschade is specialist bij het claimen van letselschade door botbreuken, bij ons bent u dus aan het goede adres!
Wanneer u botbreuken hebt opgelopen door een ongeval dat door een ander is veroorzaakt, ziet u ineens allerlei kosten op u afkomen waar u misschien nog geen rekening mee hebt gehouden. Die kosten zult u willen claimen bij de veroorzaker van het ongeval, of de verzekeraar daarvan.
“U heeft door toedoen van een ander (een) botbreuk(en) opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”
– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade
Botbreuken kunnen zich in allerlei soorten en maten voordoen. Van de breuk van een vingerkootje tot ruggenwervelfracturen, dijbeenfracturen of schedelbasisfracturen. Welke botten er gebroken zijn en vooral op welke manier die gebroken zijn en wat de eventuele restbeperkingen zijn en gevolgen voor u in het dagelijkse leven, bepaalt in belangrijke mate de omvang van uw schadevergoeding.
Veelvoorkomende botbreuken zijn breuken aan sleutelbeen, onderarmen en onderbenen, enkels en ribben. Echter, soms is sprake van fracturen die gering zijn en snel herstellen, soms is er sprake van ernstige fracturen waarbij de botdelen los van elkaar zijn gekomen en een scheefstand vertonen. Bij ruggenwervelfracturen is soms sprake van zogenaamde impressiefracturen (de delen van de wervel zijn dan in elkaar gedrukt). Onze ervaren medisch adviseurs bepalen exact wat voor soort fracturen er zijn ontstaan en wat de beperkingen zijn in uw dagelijks leven.
Het is nooit precies te zeggen welke schade u zult kunnen claimen, omdat dit erg afhankelijk is van uw bijzondere situatie. Smartengeld maakt echter bijna altijd deel uit van de schadevergoeding. Als de botbreuken een zodanige invloed op uw leven hebben dat uw leven een andere wending krijgt, is het smartengeld natuurlijk hoger dan wanneer u zonder beperkingen uw leven kunt voortzetten na het ongeval. Het is bijna onmogelijk om smartengeldbedragen te noemen, maar een houvast zou kunnen zijn dat u moet denken aan € 500,00 voor een gebroken vinger die snel geneest tot vele tienduizenden euro’s voor ernstige gecompliceerde botbreuken.
Soms is er sprake van het moeten stoppen met werken als gevolg van de botbreuken. U bent dan arbeidsongeschikt voor uw eigen werk en het is de vraag of u ooit nog weer zult kunnen terugkeren in uw eigen werk. Uw werkgever moet u weliswaar 2 jaar salaris doorbetalen, maar daarna zou het kunnen zijn dat u toch moet omkijken naar ander werk. Dan is een arbeidsdeskundige nodig om dat samen met u weer op de rails te krijgen. Soms is om- of bijscholing nodig voordat kan worden gesproken van een geslaagde re-integratie. Als er schade wordt geleden (dat heet verlies van arbeidsvermogen) op dit vlak, dan kunnen wij dat voor u claimen bij de aansprakelijke partij.
Veel medische kosten zijn gedekt onder uw zorgverzekering. Voor zover die niet zijn gedekt, en zijn veroorzaakt door het ongeval (dat zult u wel moeten bewijzen) kunnen die worden geclaimd bij de aansprakelijke partij. Ook daarbij kunnen wij u uiteraard geheel kosteloos van dienst zijn.
Hierboven zijn al meerdere voorbeelden van botbreuken genoemd. Bij aanrijdingen zien wij hoofdzakelijk botbreuken in de vorm van:
Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade door botbreuken letsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.