Wanneer u bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval beenletsel oploopt, zult u de schade willen claimen als een ander verantwoordelijk is voor het veroorzaken van het ongeval. Ridder Letselschade kan u daarbij helpen, onze ervaren juristen bieden u gratis rechtshulp om de letselschade te claimen.
“U heeft door toedoen van een ander beenletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”
– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade
Natuurlijk is het erg afhankelijk van aard en omvang van het beenletsel. Wanneer er sprake is van ernstig letsel aan één of beide benen, moet u in elk geval denken aan smartengeld, vergoeding van allerhande aanpassingen in en rond uw woning en uw mobiliteit en vaag ook aan kosten voor het opvangen of vergoeden van arbeidsongeschiktheid en re-integratie.
Wanneer er sprake is van een ernstige verwonding aan uw benen, waardoor u bijvoorbeeld niet meer kunt werken, sporten of uw hobby’s beoefenen, is de smartengeldvergoeding natuurlijk hoger dan wanneer er sprake is van geringer letsel. Soms is er sprake van een kneuzing van dijbeen of scheenbeen, of is er sprake van letsel aan een knie. Als er fracturen zijn opgetreden die niet goed herstellen, kan het zijn dat sprake is van functieverlies van het been. U kunt het been dan niet meer gebruiken zoals u dat voor het ongeval wel kon. Dan is de smartengeldvergoeding natuurlijk hoger. U moet denken aan bedragen tussen de € 3.000,00 en € 25.000,00. Natuurlijk, nogmaals, dit is sterk afhankelijk van aard en omvang van het letsel en de resterende beperkingen.
Veel van de medische kosten worden vergoed als u tenminste verplicht verzekerd bent. Het ligt er soms aan of u ook aanvullend verzekerd bent welke extra kosten u vergoed krijgt. U moet denken aan eigen bijdrage in de zorgkosten, het eigen risico, of andere niet vergoede kosten. Al die schadeposten claimen wij voor u bij de aansprakelijke partij.
Wanneer u door het beenletsel minder mobiel bent geworden en daarbij ondersteuning nodig hebt, kunnen wij voor u zorgen dat er voorzieningen worden getroffen in uw woning of in uw auto. Soms moet het gaspedaal worden omgezet naar een hendel aan het stuur, soms moet er een automaat worden aangeschaft omdat u niet meer kunt schakelen of ontkoppelen, en niet altijd vergoedt de gemeente waarin u woont in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) alle schade. Dan moeten wij die voor u in kaart brengen en gaan claimen bij de aansprakelijke partij.
Ook voor hulp in de huishouding of het onderhoud van huis en tuin kunnen wij schade claimen. Dat zijn hele normale schadeposten die ook door verzekeraars gewoon worden vergoed, mits natuurlijk aangetoond en onderbouwd.
Mocht u vragen hebben over uw schadeposten, dan kunt u uiteraard telefonisch contact met ons opnemen.
Beenletsel is natuurlijk een verzamelnaam. U moet bij beenletsel denken aan:
Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij beenletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.