Bent u gebeten door de hond van een ander en heeft u hier letsel aan overgehouden? Dan kunt u een schadevergoeding claimen. De eigenaar van de hond is namelijk aansprakelijk voor de letselschade die het dier veroorzaakt.
Aansprakelijkheid bij een hondenbeet of andere letselschade door dieren is een zogenaamde risicoaansprakelijkheid. Dat houdt in dat de eigenaar/bezitter van een hond toch aansprakelijk is, ook al heeft hij geen schuld aan het bijtincident. Louter het feit dat de hond zijn eigendom is of door hem als eigendom wordt gehouden, maakt hem aansprakelijk voor de letselschade.
Wilt u weten of u recht heeft op smartengeld? Doe dan de online letselschadetest.
Test: Heb ik recht op een schadeclaim?
“U heeft door een hondenbeet letsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”
Tjip Ridder – directeur Ridder Letselschade
Uiteraard gaat het altijd om een bijtverwonding. Soms staan er enkele tanden in een arm of been, soms zijn er ook ernstige verwondingen. Kinderen worden door honden nog wel eens in het gezicht gebeten en dat is een type letsel dat zeer ernstig genoemd mag worden. Er zijn verschillende schadeposten waar u schadevergoeding voor kan claimen na een hondenbeet.
Het smartengeld dat wordt vergoed bij een hondenbeet varieert van enkele honderden euro’s tot vele tienduizenden euro’s. Dat laatste doet zich natuurlijk voor wanneer er sprake is van een kind met ernstig aangezichtsletsel. Naast de functionele schade (niet meer kunnen bewegen) treedt altijd cosmetische schade op in de vorm van lelijke littekens. We zien ook nogal eens dat na een hondenbeet angst voor honden ontstaat. Die kan door gerichte psychologische hulp worden aangepakt.
Bij dit type letsel is de cosmetische component belangrijk. Vaak willen slachtoffers de gevolgen van een hondenbeet zoveel mogelijk proberen weg te werken door een correctieve plastische operatie of het aanbrengen van maskerende make-up.
De kosten daarvan worden vaak niet door de zorgverzekeraar vergoed omdat het louter gaat om cosmetische aspecten. Datzelfde kan gelden voor de behandeling door een psycholoog, ook die kosten zijn vaak niet of niet volledig gedekt.
Ridder Letselschade weet dan de weg om toch een schadevergoeding voor de medische kosten te realiseren.
Aangezien het vrij vaak voorkomt dat kinderen of jongeren slachtoffer worden van een hondenbeet, zien we ook vaak schoolachterstand of studievertraging optreden. De schade die hierdoor ontstaat, wordt over het algemeen berekend aan de hand van de Richtlijnen van de Letselschaderaad.
Om u een indruk te geven, een jaar studievertraging op een universiteit betekent een schadevergoeding van circa € 20.000,00. Wij weten de wegen te bewandelen om te zorgen dat er een redelijke en rechtvaardige schadevergoeding aan u wordt uitgekeerd.
Letselschade door een hondenbeet betekent vaak:
U bent waarschijnlijk erg geschrokken door de aanvaring met de hond. Na de hondenbeet is het voornamelijk van belang dat u de juiste medische hulp krijgt. Ga dus direct naar een huisarts voor een tetanusprik. Wat de letselschadezaak betreft, is het ook belangrijk dat u een aantal stappen neemt:
Door bovenstaande stappen te volgen, verhoogt u de kans op een maximale schadevergoeding na een hondenbeet. Ridder Letselschade helpt u hier graag mee. Neem contact op met onze ervaren letselschade juristen en wij regelen uw zaak van A tot Z.
Bij letselschade door dieren is de bezitter van een dier aansprakelijk voor de letselschade die veroorzaakt wordt door zijn of haar dier. Het Burgerlijk Wetboek verplicht de bezitter er namelijk toe om het dier in bedwang te houden en zorg te dragen dat het geen schade aanricht bij anderen.
In sommige situaties kan er sprake zijn van (deels) eigen schuld aan het letsel dat u heeft opgelopen door toedoen van een dier. U krijgt dan slechts een deel van de totale letselschade vergoed, dit komt echter niet vaak voor, tenzij u het dier bijvoorbeeld hebt opgehitst of uitgelokt.
Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel.
Claim uw letselschade bij een hondenbeet dus via letselschadebureau Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.