Heeft u letselschade opgelopen door een incident met een paard? Of het nu gaat om een val tijdens het paardrijden, een trap of een beet, letselschade door paarden kan ernstige fysieke en emotionele gevolgen hebben. Bij Ridder Letselschade begrijpen we de complexiteit van dergelijke zaken en bieden we gespecialiseerde juridische ondersteuning om u te helpen de schadevergoeding te krijgen die u verdient.
Paarden zijn krachtige dieren en hoewel ze vaak getraind zijn, blijven ze onvoorspelbaar. Incidenten met paarden kunnen resulteren in uiteenlopende verwondingen die uw leven ingrijpend kunnen veranderen. Binnen ons team van deskundige letselschadespecialisten hebben we een specialist met jarenlange ervaring binnen de paardensport als paardenliefhebber én met het begeleiden van cliënten door het complexe traject van schadeclaims als gevolg van paardgerelateerde ongevallen. Wij zorgen dat uw zaak de aandacht krijgt die het vereist, van het verzamelen van bewijs tot aan de onderhandelingen met verzekeraars.
Letselschade door paarden ontstaat wanneer iemand fysiek letsel oploopt door direct contact met een paard. Dit kan gebeuren tijdens het rijden, verzorgen of zelfs bij het observeren van paarden. Voorbeelden van situaties die tot letselschade kunnen leiden, zijn:
Letselschade door paarden kan variëren van lichte kneuzingen tot ernstige, levensveranderende verwondingen. Enkele veelvoorkomende verwondingen zijn:
Binnen het hippisch recht in Nederland is de eigenaar van een paard vaak juridisch verantwoordelijk voor de schade die het paard veroorzaakt, zoals vastgelegd in artikel 6:179 van het burgerlijk wetboek: “De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht had gehad.”.
Deze factoren hebben (onder andere) invloed op de mate van aansprakelijkheid van de eigenaar van het paard of het bedrijf versus de aansprakelijkheid van de ruiter. Een rechter zal bij dergelijke zaken een aansprakelijkheidspercentage voor beide partijen bepalen. Extra nuances in dit verhaal zijn er bijvoorbeeld als het ongeval een situatie betreft waar maneges of andere bedrijven bij betrokken zijn die zich voor deze risico’s verzekerd hebben, of er een ongeval is met kinderen jonger dan 14 jaar. Kinderen jonger dan 14 jaar hebben volgens het Burgerlijk Wetboek namelijk nooit eigen schuld aan een ongeval.
Wanneer u letselschade oploopt door een paard, is het cruciaal om direct actie te ondernemen. Begin met het zorgvuldig documenteren van het incident. Zo veel mogelijk bewijsmateriaal verzamelen is essentieel; denk hierbij aan foto’s van de locatie waar het incident plaatsvond, getuigenverklaringen van omstanders, en een gedetailleerd medisch rapport van uw verwondingen. Deze documentatie vormt de basis van uw zaak.
Vervolgens schakelt u onze letselschade specialist rondom letsel door paarden in. Wij beoordelen de situatie daarna grondig en helpen u bij het aansprakelijk stellen van de juiste partijen. Deze stap is cruciaal omdat het vaak complexe juridische vraagstukken betreft, waarbij de nuances van het burgerlijk wetboek een rol spelen. Binnen Ridder Letselschade is de specialist rondom letselschade door paarden Charmaine Cerneus. Zij zal u van A tot Z door het proces begeleiden om voor een goede afronding van de zaak en de juiste letselschadevergoeding te komen.
Zodra we alle nodige informatie hebben verzameld en een duidelijk beeld hebben van de omstandigheden rondom het incident, zullen we namens u de onderhandelingen starten met de verzekeraar van de tegenpartij. Het doel van deze onderhandelingen is om ervoor te zorgen dat u een passende schadevergoeding voor het letsel door een paard ontvangt die recht doet aan het letsel en de gevolgen die u heeft ondervonden.
Deze stappen zijn essentieel om te zorgen dat uw rechten worden beschermd en dat u de compensatie krijgt die u verdient.
Wanneer we spreken over een schadevergoeding, kan dit zowel een materiële als immateriële schadevergoeding zijn. Bij materiële schade hebben we het bijvoorbeeld over een kapotte telefoon door de val, reiskosten van en naar ziekenhuizen, kosten rondom medische behandelingen, kosten rondom huishoudelijke hulp, gemist inkomen en kosten voor aanpassingen aan uw woning.
Bij immateriële schade spreken we over schade die niet in geld is uit te drukken. Denk hierbij aan de geleden pijn, het verlies van levensvreugde of angsten. We noemen deze immateriële schade ook wel smartengeld.
Bij Ridder Letselschade begrijpen we hoe overweldigend en stressvol het kan zijn om letselschade op te lopen. Het is niet alleen de fysieke pijn die een tol eist, maar ook de emotionele en financiële lasten die er vaak bij komen kijken. Onze specialisten zijn er om u door het gehele proces van uw schadeclaim te begeleiden, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.
Bij Ridder Letselschade bieden wij gratis juridisch advies aan slachtoffers van letselschade door paarden. Wij geloven dat iedereen recht heeft op deskundige juridische ondersteuning zonder zich zorgen te hoeven maken over de kosten. Ons ‘no cure, no pay’-beleid zorgt ervoor dat onze diensten voor u kosteloos zijn als er geen schadevergoeding wordt gerealiseerd.
Bent u getroffen door letselschade, veroorzaakt door een paard? Aarzel niet en neem contact op met Ridder Letselschade voor een vrijblijvend gesprek. Ons deskundig team is uitgerust met diepgaande kennis en staat klaar om u van professioneel advies en effectieve ondersteuning te voorzien bij alle juridische vraagstukken die u tegenkomt rondom paardensport. U kunt ons telefonisch bereiken op 036 522 0342 of een e-mail sturen naar info@ridder-letselschade.nl. Het is ook mogelijk om onderstaande letselschadetest in te vullen, om sneller te zien of uw zaak enige kans van slagen heeft.