Bij een ongeval met de fiets komen veel zaken kijken. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent van de stappen die u moet ondernemen om een schadevergoeding te claimen voor uw ongeval met de fiets. Na een fietsongeluk heeft u namelijk in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Maar wat komt hier allemaal bij kijken?
We zijn een betrouwbare en kosteloze belangenbehartiger die u graag verder helpt. Wilt u eerst weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe dan onze test.
We krijgen regelmatig vragen over welke factoren een rol spelen bij een fietsongeval. In eerste instantie is het voor ons belangrijk om te weten wat er is gebeurd. Daarnaast geven we vaak het volgende aan: een fietser wordt in zijn algemeenheid beschouwd als een zwakke verkeersdeelnemer. Dit betekent dat u in de meeste gevallen recht heeft op een schadevergoeding.
Na het ongeval zijn er een aantal belangrijke stappen om te nemen, waaronder de aansprakelijkstelling. We vertellen u daarom graag in het kort hoe u iemand aansprakelijk stelt.
Gaat het om een ongeval waarbij auto’s betrokken waren? Dan is het gebruikelijk om een aanrijdingsformulier in te vullen. Daarnaast is het belangrijk om foto’s te maken van de gevolgen van het ongeval en de getuigenverklaringen te verzamelen.
Gaat het om een ongeval tussen twee of meerdere fietsers? Dan adviseren we om zoveel mogelijk bewijsmateriaal over het ongeval te verzamelen. Vergeet daarnaast niet om de gegevens van de veroorzaker en eventuele getuigen te vragen. De gegevens en verklaringen van getuigen kunnen later in het proces nog goed van pas komen.
Met de verzamelde gegevens neemt u contact op met een deskundige belangenhartiger die voldoet aan de eisen van het Nationaal Keurmerk Letselschade van de Letselschade Raad. Ons letselschadebureau is hier een van.
036 522 0342 Lees meer over hoe u iemand aansprakelijk stelt
Indien er sprake is van een aanrijding met een motorvoertuig, is in de meeste gevallen de eigenaar of de bestuurder van het motorvoertuig aansprakelijk. Dit geldt zelfs wanneer de fietser rijdt zonder verlichting, ergens oversteekt waar het eigenlijk niet mag of door rood rijdt.
Gaat het om een ongeval tussen twee of meerdere fietsers? Dan is de fietser die het ongeval veroorzaakt de schuldige en dient hij of zij de schade te betalen. Bij een fout van beide kanten, is het mogelijk dat u beide een deel van de letselschade moet betalen.
Een fietser is niet altijd beschermd. Er zijn twee redenen waardoor een fietser in het geval van een aanrijding met een motorvoertuig nog altijd aansprakelijk is.
Wanneer u bent aangereden met de fiets, is het dus belangrijk om uw zaken op orde te hebben. Dit is van belang om na het ongeval recht te hebben op een schadevergoeding, in de meeste gevallen smartengeld. Om te weten of u recht heeft op smartengeld na een aanrijding met de fiets, is het verstandig om onze letselschade test in te vullen. Als blijkt dat u recht heeft op een schadevergoeding, neemt u contact met ons op om uw schadevergoeding te claimen.
036 522 0342 Test: Heb ik recht op schadevergoeding?
Bekijk ook onze andere pagina’s over verkeersongevallen voor meer informatie:
Ridder Letselschade is een letselschadebureau dat is gecertificeerd volgens de richtlijnen van het Nationaal Keurmerk Letselschade van de Letselschade Raad. We bieden u gratis rechtshulp en nemen alles van u over. Zo richt u zich op uw eigen herstel. Bel 036 522 0342 of vul onderstaand contactformulier in.