Schade melden via app MobielschadeMelden
Bestuurders of voetgangers die betrokken raken bij een aanrijding, kunnen voortaan via de app MobielschadeMelden eenvoudig en snel schade melden. Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen doen mee met de app.
Schade melden eenvoudiger en sneller
MobielschadeMelden is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, de politie en verkeerskundig ict-bureau VIA. De app moet het gemakkelijker en sneller maken schade te melden.
Het Europees Schadeformulier dat nu nog vaak wordt gebruikt bij het melden van schade, wordt overbodig door de app. Dit schadeformulier werd volgens een onderzoek van GfK onder ruim 700 autobezitters, door velen deelnemers als gebruiksonvriendelijk ervaren en bleek in veel gevallen niet goed ingevuld te worden.
Hoe werk het?
Schade melden kan via de app op smartphone, tablet of desktop. Op één toestel wordt de app ingevuld, dit duurt ongeveer 10 minuten. De andere partij bevestigt vervolgens de melding met behulp van een sms-code. Bij voertuigen met een kenteken wordt de melding automatisch doorgestuurd naar de verzekeraar. Beide partijen ontvangen een afschrift van de melding.
Ook biedt de app nieuwe mogelijkheden; zo kunnen fietsers en voetgangers ook via de app schade melden en kan er melding worden gemaakt van gewonden (letselschade).
Kijk voor meer informatie op de website https://www.mobielschademelden.nl
Commentaar Ridder Letselschade
Sinds enige jaren maakt de politie al geen melding meer van ‘simpele’ aanrijdingen. Wordt er letsel bij gemeld, dan kan ook worden volstaan met een zogenaamde kenmerkenmelding, maar die is alleen voor intern gebruik. Heb je als slachtoffer het geluk dat er een rapport of proces-verbaal wordt opgemaakt, dat heb je nog altijd kans dat dat na zes maanden nog steeds niet is afgerond. Ik verwijs ook naar https://www.ridder-letselschade.nl/nieuws/politie-maakt-geen-registratiesets-meer
Welke voordelen biedt deze app? Deze app is gemakkelijk te downloaden indien er sprake is van een aanrijding, je hebt dus geen excuus meer dat er geen aanrijdingsformulier in de auto ligt. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone bij zich immers. Verder vindt direct doormelding plaats naar de verzekeraar en dat is een heel groot voordeel, want dat betekent veel tijdwinst.
Als er letsel bij is ontstaan wordt het al een stuk lastiger deze app in te vullen, laat staan als een slachtoffer wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Maar dat was het ook al met een schadeformulier.
Helemaal mooi zou het zij als de politie deze (of een daarvan afgeleide) app ook zou gaan gebruiken en bij meer ongevallen weer ter plaatse zou verschijnen. Even snel het appje invullen en de gegevens van de aanrijding en de kentekens of namen zijn bij de verzekeraar bekend. Als dat nog te regelen is, is het helemaal mooi.
De laatste blogs
Veiligheid op de werkvloer niet gegarandeerd
Veiligheid is niet altijd gegarandeerd op de werkvloer Bent u slachtoffer geweest van een ongeval tijdens de uitoefening van uw werkzaamheden? Dan spreken we over een bedrijfs- of arbeidsongeval. Onlangs werd bekend dat in Nederland jaarlijks zo’n 200.00 arbeidsongevallen plaatsvinden waarvan 2.300 ernstig zijn, aldus het RIVM. In 2023 verloren 69 mensen hun leven door […]
Tjip Ridder
Wintertijd en letselschade: ongelukkige combinatie!
Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat afgelopen weekend de wintertijd is ingegaan. ’s Morgens is het dan wel minder lang donker, maar in de namiddag valt de schemering toch wat eerder. Waar de een hier maar enkele dagen aan hoeft te wennen, is een ander juist voor een langere periode ontregeld. Niet alleen […]
Tjip Ridder
Van hondenbeet tot letselschade, hoe zit dat?
Een hond is een mens zijn beste vriend, maar zelfs de trouwste viervoeter kan onvoorspelbaar reageren. Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 150.000 mensen door een hond gebeten. In de gemeenten Epe, Apeldoorn, Kampen en Ermelo is het aantal meldingen van bijtincidenten met honden toegenomen (Boer, 2024). Wat zijn de oorzaken van deze toename, en […]