Na het afronden van de Havo heb ik HBO Rechten gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Vervolgens heb ik een zelfstudie WO-Rechtsgeleerdheid gevolgd aan de Open Universiteit. Na afronding van mijn WO-bachelor heb ik de master Gezondheidsrecht gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam in 2021. In totaal heb ik dus maar liefst 9 jaar rechten gestudeerd. In het derde studiejaar van HBO Rechten heb ik stagegelopen bij een letselschadeadvocaat. Gedurende mijn stage groeide mijn interesse voor het bijstaan van letselschadeslachtoffers en het helpen van mensen die een ongeval hebben meegemaakt. Na mijn stage mocht ik blijven werken. Zodra ik HBO Rechten had afgerond en de zelfstudie kon starten, ben ik daarnaast fulltime blijven werken in het vakgebied op het advocatenkantoor.
Van letselschadeadvocaat naar DAS Letselschadehulp
Na 3,5 jaar heb ik de overstap gemaakt van het advocatenkantoor naar DAS Letselschadehulp. Ook hier heb ik 3,5 jaar gewerkt. Vanaf 1 januari 2023 ben ik met veel plezier in dienst bij Ridder Letselschade. Ik heb altijd uitsluitend slachtoffers bijgestaan op het gebied van aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. Ik vind het belangrijk dat de dossiers een snelle doorlooptijd hebben en dat een slachtoffer niet lang op mij hoeft te wachten. Ik durf daarom aan te geven dat ik efficiënt en zorgvuldig, maar wel zo snel mogelijk werk. Ik zeg altijd “het is niet erg om te wachten, als je maar weet waarop je wacht”. Ik zorg er dan ook altijd voor dat mijn cliënten goed op de hoogte zijn van de stand van zaken in een letselschadezaak en dat zij weten wat zij van mij mogen verwachten.
Ervaring met letselschade
In november 2017 heb ik helaas ook zelf een ongeval met ernstig letsel meegemaakt. Ik reed op het fietspad op mijn scooter in Amsterdam toen iemand plotseling de autodeur opende. Ik kon de autodeur niet meer ontwijken en heb uit reflex mijn linkerbeen uitgestoken. Mijn scooter klapte frontaal tegen de autodeur aan. Mijn lichaam klapte over mijn linkerbeen heen. Met de ambulance ben ik afgevoerd naar het VUMC te Amsterdam, alwaar bleek dat mijn linkerknie verbrijzeld was. Inmiddels ben ik vier operaties verder en heb ik gelukkig weer kwaliteit van leven na een lange revalidatieperiode, ondanks dat ik altijd met beperkingen rekening zal moeten houden.
Ik had dus ook zelf een ‘letselschadezaak’. Ten tijde van het ongeval studeerde ik nog en liep ik studievertraging op. Ik vergeet niet meer dat de verzekeraar op enig moment tegen mij zei “je bent op jouw been gevallen en niet op jouw hoofd, dus dan kun je gewoon studeren”. Dat was erg pijnlijk om te horen en ik merkte dat hierdoor bij mij het vuur werd aangewakkerd om te strijden tegen de verzekeraar. Ditzelfde vuur wakkert bij mij ook aan als ik het gevoel heb dat een verzekeraar onredelijke uitspraken tegen een cliënt uit, waarbij ik niet bang ben om dat ook uit te spreken voor mijn cliënten. Ik weet immers hoe het voelt.
Bij mijn vorige werkgevers merkte ik zo nu en dan dat de organisatie erg groot was, waardoor de persoonlijke aandacht voor een slachtoffer erbij in kon schieten. Dat wilde ik graag anders. Ik heb ervoor gekozen om te gaan werken bij Ridder Letselschade omdat het slachtoffer centraal staat. Cliënten zijn geen dossiernummer. Wij hebben een klein maar hecht en deskundig team, dat werkt fijn!
Gespecialiseerd in letsel aan en door paarden
Al vanaf 7-jarige leeftijd rijd ik paard. Sinds de zomer van 2021 heb ik, na afronden van mijn studie, dan ook eindelijk mijn eigen paard Nono gekocht. Nono en ik beoefenen de dressuursport in Noord-Holland.
Gedurende mijn carrière als letselschadespecialist heb ik gemerkt dat in de letselschade veelal kennis over paarden een vak apart is. Hoe leg je aan iemand uit dat je (minimaal) twee tot drie uur per dag kwijt bent aan jouw hobby? Hoe leg je uit waar je mee bezig bent als je op stal bent aan iemand die de vaktermen niet kent? Hoe vertel je dat een groot deel van jouw salaris elke maand wordt besteed aan jouw beste dierenvriend en dat paardrijden geen hobby, maar een levensstijl is? Slachtoffers van een ongeval die zelf een paard hebben, hebben eigenlijk altijd extra schadeposten waar verzekeraars sceptisch tegenover kunnen staan vanwege een gebrek aan kennis. Aangezien ik kennis heb van beide vakgebieden, kan ik slachtoffers die een paard bezitten goed bijstaan. Ik kan uw schade in de paardenwereld vertalen naar de aansprakelijke verzekeraar en u helpen meedenken over oplossingen voor u en uw paard. Daarnaast heb ik een van mijn scripties geschreven over letselschade door paarden en vind ik het leuk mij hier steeds verder in te blijven verdiepen. Heeft u letsel opgelopen door een paard? Ook dan kan ik u goed bijstaan en vertellen wat uw rechten zijn.
Blogs van Charmaine
Charmaine heeft nog geen blogs gemaakt.