Loonschade ontstaat als een werknemer arbeidsongeschikt wordt en de werkgever het loon gedurende maximaal twee jaar (104 weken) moet doorbetalen. Er is dan sprake van ‘loonschade’ of ‘loonregres’. Sinds enkele jaren heeft de werkgever het wettelijk recht om het doorbetaalde loon terug te vorderen indien er een aansprakelijke partij aan te wijzen is.
Het maakt wel uit wat de oorzaak is van de arbeidsongeschiktheid. Bij sommige vormen van aansprakelijkheid (zogenaamde risico-aansprakelijkheid) is er wel aansprakelijkheid, maar geen verhaalsrecht. Bij bijv. een verkeersongeval of medische fout, kan de loonschade, als aansprakelijkheid wordt erkend, wel worden verhaald op de veroorzaker.
Loonregres via Ridder Letselschade
- Gratis juridische bijstand
- Ervaren specialisten
- Brede expertise door een medische adviseur, arbeidsdeskundige of rekenkundig medewerker
- Goede bereikbaarheid waarbij wij ook in de avonduren telefonisch bereikbaar zijn
Wilt u weten hoeveel geld u kunt verhalen bij de aansprakelijke partij? Klik hier
Welke loonschade kunt u verhalen?
Als werkgever kunt u drie vormen van loonschade verhalen op de aansprakelijke partij:
- Het uitgekeerde nettoloon
- De re-integratiekosten
- Administratiekosten
Onderstaand gaan wij verder in op de kosten die gemaakt kunnen zijn voor re-integratie.
Kosten van re-integratie bij letselschade
Dankzij een recente wetswijziging kunnen nu ook de kosten van de re-integratie worden geclaimd. daarbij moet u denken aan de kosten van begeleiding door HRM of arbodienst. Maar ook aan kosten als aanpassing van de werkplek of begeleiding naar het tweede spoor komen voro vergoeding in aanmerking.
Weet u op dit moment niet zeker of u de re-integratie kosten kunt verhalen op de aansprakelijke partij? Neem dan gerust contact met ons op. Gezamenlijk zullen wij met u de situatie gaan bekijken en voorzien wij u van een passend advies of juridische ondersteuning.
Kosten van loonregres
De specialisten van Ridder Letselschade berekenen de mogelijkheden en de hoogte van de loonschade. Eventueel wordt gebruik gemaakt van een medisch adviseur, arbeidsdeskundige, financieel advieskantoor of fiscalist. Voorts is er nauw contact met de huisadvocaat, zodat uw belangen bij loonschade verhalen desnoods ook voor de rechter afgedwongen kunnen worden. U bent daarmee verzekerd van een goede en snelle behandeling van uw loonschade. Deze dienstverlening wordt meegenomen in de schadeclaim, het kost u dus helemaal niets.
No Cure No Pay
De dienstverlening van Ridder Letselschade kost u niets. De kosten van rechtsbijstand worden namelijk, als dat mogelijk is, op de aansprakelijke verzekeraar verhaald. Wij werken op basis van ‘no cure, no pay’ of desgewenst op basis van urencalculatie. Uiteraard worden de ontvangen bedragen met elkaar verrekend, zodat wij vaak helemaal voor niets voor u kunnen werken