Ridder Letselschade, expert in letselschadeclaims

Een verkeersongeval kan iedereen die deelneemt aan het verkeer overkomen. Of u nu voetganger bent of automobilist; een ongeluk zit in een klein hoekje. Wanneer er een aanrijding of een ander verkeersongeval plaatsvindt, is het allereerst belangrijk om uzelf en andere betrokkenen in veiligheid te brengen. Wanneer er gewonden zijn, belt u 112 om de hulpdiensten in te schakelen. Verder zijn er nog tal van andere zaken die zowel tijdens als na afloop van een verkeersongeval voorkomen, bijvoorbeeld het afhandelen van eventuele letselschade.

Ridder Letselschade is gespecialiseerd in letselschade als gevolg van een verkeersongeval. Wij helpen u om een schadevergoeding te claimen. Indien nodig schakelen we medische specialisten, letselschadeadvocaten en andere professionals in om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het ongeval en de schade. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

De voordelen van Ridder Letselschade

  • Wij helpen slachtoffers van verkeersongevallen door heel Nederland
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9
  • Binnen een uur reactie op uw vraag
  • Kosteloos claimen en berekenen van letselschade
  • Bereikbaar tot 22:00 uur per telefoon en chat
Nationaal keurmerk letselschade
Logo Nivre
Logo Nis

De eerste stappen na een verkeersongeval

Wanneer er een verkeersongeval plaatsvindt, is het belangrijk om onderstaande stappen te doorlopen.

1.     Zorg voor een veilige situatie

Zorg dat alle betrokkenen bij het ongeval veilig zijn en blijf zelf zo rustig mogelijk. Wanneer er gewonden zijn, belt u 112 en verleent u alvast eerste hulp. Gaat het om een auto ongeval op de (snel)weg? Dan is het advies om zo veel mogelijk in de rechterberm te gaan staan, eventueel achter de vangrail, en om een veiligheidshesje te dragen.

2.     Breng de situatie in kaart

Het is belangrijk om de situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen zodat het voor de afhandeling duidelijk is wat er is gebeurd. Indien er politie aanwezig is, raden we aan om de politie de situatie in kaart te laten brengen.

3.     Maak foto’s

Maak foto’s van de situatie met uw mobiele telefoon. Bijvoorbeeld van slipsporen, glas en andere beschadigingen. Foto’s zijn erg nuttig bij de verdere afhandeling van bijvoorbeeld letselschade.

4.     Zijn er getuigen?

Als er getuigen aanwezig zijn, is het belangrijk dat zij een verklaring afleggen. Noteer hun gegevens, zoals naam, adres en telefoonnummer. Dan kan er op een later moment contact met hen worden opgenomen. Doe dit zo snel mogelijk na het ongeval zodat getuigen hun weg kunnen vervolgen.

5.     Schadeformulier invullen en letsel vastleggen

Vul met de andere partij de voorkant van het Europees Schadeformulier in. Op dit moment hoeven jullie het niet eens te zijn over wie er schuldig is aan het ongeval. Het belangrijkste is dat gegevens goed vermeld staan en dat het formulier zo concreet mogelijk is ingevuld. Onderteken beiden het formulier en informeer binnen 24 uur uw verzekering over de aanrijding.

Wanneer u letsel heeft en ambulancepersoneel u adviseert om mee te gaan naar het ziekenhuis, dan is het belangrijk om met hen mee te gaan voor onderzoek. Gaat u naar huis, maar heeft u wel last van klachten na het ongeval? Laat deze klachten dan zo snel mogelijk onderzoeken en vastleggen door uw huisarts of een fysiotherapeut.

6.     Houd alle kosten bij

Na het verkeersongeval is het van belang dat u uw uitgaven goed bijhoudt. Het gaat om uitgaven die een direct gevolg zijn van het ongeval, want deze zijn mogelijk onderdeel van een schadevergoeding. Houd dus facturen bij van bijvoorbeeld ziekenhuiskosten of parkeerkosten aan een andere medisch specialist. Ook wanneer u inkomen verliest, bijvoorbeeld omdat u (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt, raden we u aan om bewijsstukken te verzamelen.

7.     Dien een schadeclaim in

Op basis van facturen en andere bewijsstukken kunt u een schadeclaim opstellen. Alle kosten die een gevolg zijn van het verkeersongeval, komen in aanmerking voor een schadeclaim. Het is verstandig om hierbij een professional in te schakelen, bijvoorbeeld Ridder Letselschade.

Bel de politie in onderstaande situaties

Het is niet altijd nodig om de politie in te schakelen bij een verkeersongeval, bijvoorbeeld wanneer het alleen om lichte schade gaat. In onderstaande situaties raden we aan om altijd politie te bellen:

  • Wanneer u vermoedt dat de andere partij onder invloed is van drank of drugs
  • Als de andere partij niet verzekerd is
  • Wanneer de andere partij geen rijbewijs heeft
  • Wanneer er discussie is over wat er precies is gebeurd
  • Wanneer de situatie gespannen is en er bijvoorbeeld sprake is van agressie
  • Als er een buitenlands voertuig betrokken is bij het verkeersongeval
  • Wanneer de andere partij na een aanrijding is doorgereden

Twee soorten schadeposten na een verkeersongeval

Heeft u schade die is ontstaan door een verkeersongeval dat door een ander veroorzaakt is? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op een schadevergoeding. In het geval van letselschade zijn er twee soorten schadeposten:

Materiële schade

Zoals de naam al zegt, is materiële schade tastbaar en daardoor direct in geld uit te drukken. Voorbeelden van materiële schade zijn beschadigingen aan een voertuig, medische kosten en inkomstenverlies.

Immateriële schade

Immateriële schade is minder eenvoudig vast te leggen omdat het minder tastbaar is. Deze vorm van letselschade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om emotionele of geestelijke schade als gevolg van het ongeval.

Verschillende soorten verkeersongevallen

icon Hoe te handelen na een auto ongeval? Hoe te handelen na een auto ongeval?
icon Letselschade na een verkeersongeval met een motor Letselschade na een verkeersongeval met een motor
icon Wat u het beste kunt doen na een scooterongeval Wat u het beste kunt doen na een scooterongeval
icon Wat te doen na een ongeval in het OV Wat te doen na een ongeval in het OV
icon Een verkeersongeval met de fiets Een verkeersongeval met de fiets
icon Een verkeersongeval als voetganger Een verkeersongeval als voetganger

Auto-ongeval

Veelvoorkomende verkeersongevallen met auto’s zijn aanrijdingen en kop-staartbotsingen. In sommige gevallen ontstaat er letsel, zoals rugklachten, nekklachten of een whiplash. Niet alleen de schade aan de auto is te verhalen, ook reiskosten, kosten van het eigen risico en kosten voor een medisch specialist kunnen onder de schadeclaim vallen. Ridder Letselschade helpt u hierbij, wij zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Motorongeluk

Motorrijders zijn kwetsbaarder dan automobilisten en lopen daardoor meer risico op letselschade na een ongeval. Wanneer u als motorrijder kunt bewijzen dat de schuld niet bij u ligt, is een schadevergoeding een reële optie. De specialisten van Ridder Letselschade ondersteunen motorrijders bij het aantonen van een causaal verband en het claimen van een letselschadevergoeding. Bel naar 036 522 0342 of vul ons contactformulier in om direct in contact te komen met een letselschadespecialist.

Scooterongeluk

Scooterrijders zijn eveneens kwetsbare verkeersdeelnemers omdat zij niet de bescherming hebben van een voertuig zoals een auto. De (fysieke) schade (Het letsel?) na een verkeersongeval kan daardoor aanzienlijk zijn. Wanneer de schuld bij de andere partij ligt, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. U moet zelf aantonen dat de schuld bij de andere partij ligt. Ridder Letselschade helpt u hier graag bij. Neem contact met ons op via 036 522 0342 of vul ons contactformulier in.

Tram-, trein- of busongeluk

Heeft u letselschade opgelopen als passagier in het openbaar vervoer? Dan heeft u in de meeste gevallen recht op een schadevergoeding. Het is belangrijk om het benodigde bewijs te verzamelen om een claim in te dienen bij de vervoerder of diens verzekeraar. Noteer daarom altijd de volgende gegevens:

  • Het nummer van de bus, tram of trein
  • Gegevens van getuigen
  • Andere details van de situatie, maak bij voorkeur foto’s

Ook is het belangrijk dat u zelf gecontroleerd wordt om eventuele fysieke schade vast te stellen. Wilt u een claim indienen bij de vervoerder en heeft u hierbij hulp nodig? Schakel dan de letselschadespecialisten van Ridder Letselschade in. Neem contact met ons op via 036 522 0342 of vul ons contactformulier in.

Fietsongeluk

Wanneer u slachtoffer bent van een verkeersongeval met uw fiets, dan heeft u in bijna alle gevallen recht op een schadevergoeding. Soms is dat zelfs het geval wanneer u zelf (deels) de schuldige bent. Als fietser dient u aan te tonen dat uw schade een direct gevolg is van het verkeersongeval, oftewel dat er een causaal verband is. In het geval van fysieke schade is dat meestal erg eenvoudig, bij klachten die later ontstaan is dat lastiger. Ridder Letselschade helpt u met het verzamelen van de benodigde bewijsstukken en het indienen van de schadeclaim.

Voetgangersongeluk

Bij een verkeersongeval als voetganger dient u ook een verband tussen uw letselschade en het ongeval aan te tonen. Wanneer er een verband is tussen fysieke schade of andere klachten die later ontstaan, kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding. In dergelijke situaties helpt Ridder Letselschade bij het in kaart brengen van het bewijs. Daarmee tonen we aan dat de andere partij verantwoordelijk is voor uw schade en dienen we een schadeclaim in.

Claim uw letselschade na een aanrijding

Bent u slachtoffer van een aanrijding of een ander verkeersongeval? Schakel dan Ridder Letselschade in om een schadevergoeding te claimen. We zijn telefonisch bereikbaar via 036 522 0342 of via het contactformulier op onze website.

Contact

Heeft u vragen over het claimen van letselschade na een verkeersongeluk? Neem dan contact op met Ridder Letselschade. Telefonisch zijn wij bereikbaar tot 22:00 op het nummer 036 522 0342. Ook kunt u onderstaand contactformulier invullen.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks