In een letselschadezaak moeten uw wensen en behoeften centraal staan. Als slachtoffer is het omgaan met letsel namelijk al vervelend genoeg. Een letselschadespecialist moet alle zorgen rondom de zaak uit handen nemen, zodat u zich kunt richten op herstel.
Het NIVRE en het (voormalige) Keurmerk Letselschade waarborgen dit. Inmiddels is dit keurmerk komen te vervallen en is het Nationaal Keurmerk Letselschade in het leven geroepen.
Ridder Letselschade is gecertificeerd volgens het Nationaal Keurmerk Letselschade en de juristen zijn lid van de Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE). Door de strenge eisen van deze organisaties weet u zeker dat u geholpen wordt door een ervaren letselschadejurist die uw belangen voorop stelt.
Krijg de schadevergoeding waar u recht op heeft
Laat Ridder Letselschade uw zaak behandelen. Zo kunt u zich richten op herstel en krijgt u de schadevergoeding waar u recht op heeft. Neem contact op met ons letselschadebureau via 036 522 0342 of via info@ridder-letselschade.nl. U kunt ook online een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.
Nationaal Keurmerk Letselschade
Ontstaan Nationaal Keurmerk Letselschade
In 2007 is de Stichting Keurmerk Letselschade begonnen met het uitgeven van keurmerken. Belangenbehartigers ontvingen dit keurmerk nadat zij succesvol een audit hadden doorlopen.
De stichting is ontstaan naar aanleiding van een enorme groei aan kantoren met mensen aan het roer die het beste met zichzelf voor hadden en niet met de slachtoffers.
Ridder Letselschade heeft als eerste kantoor meegedaan aan de pilot en ontving daarom ook al direct in 2008 het keurmerk. Inmiddels is het Keurmerk Letselschade overgegaan in het Nationaal Keurmerk Letselschade. Hierbij worden dezelfde strenge eisen gesteld. Ridder Letselschade beschikt ook over dit nieuwe keurmerk.
Eisen van het Nationaal Keurmerk Letselschade
Om in aanmerking te komen voor het Nationaal Keurmerk Letselschade, moest een kantoor elk jaar een self-assessment uitvoeren, waarbij vragen werden gesteld over onder andere de dossiers, de doorlooptijden, de klanttevredenheid en de opleidingen van de medewerkers. Inmiddels is dit in 2022 vervangen door een tussentijdse toets met een ‘onderhoudsgesprek’. Dit is gedaan, omdat de eisen voor de inschrijving in het register zijn aangescherpt.
Kortom, de Letselschaderaad houdt de hele bedrijfsvoering tegen het licht en beoordeelt het bureau aan de hand van strenge maatstaven.
Elke drie jaar is er een audit met een dossieronderzoek en zijn er interviews met werknemers en de directie.
Ridder Letselschade is met vlag en wimpel geslaagd
Ridder Letselschade is altijd met vlag en wimpel geslaagd voor de audits van het Nationaal Keurmerk Letselschade.
Het meest recente self-assessment was in december 2021. We hebben bij Ridder Letselschade het self-assessment doorlopen en hebben deze met vlag en wimpel doorstaan. Onze manier van werken werd op meerdere punten een voorbeeld genoemd voor andere kantoren.
We doen uiteraard ons uiterste best om onze mooie resultaten te blijven vasthouden. Dat wordt nog een uitdaging, want vanaf januari 2022 moet er per twee dossierbehandelaren 1 NIVRE registerexpert personenschade of LSA-advocaat zijn. De eisen worden dus steeds strenger en dat vraagt weer meer tijd en geld voor opleidingen van jonge collega’s en het vastleggen van beleid.
Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts
Kwaliteit in de schade-expertise
Het NIVRE bewaakt en bevordert de kwaliteit van de ingeschreven experts in het Register. Ridder Letselschade is aangesloten in het Register van de branche ‘Personenschade’. De experts die aangesloten zijn in dit Register voldoen aan de vastgestelde kwaliteitseisen.
Een NIVRE Register-Expert begeleidt het proces na een ongeval en adviseert de betrokken partijen over de schadevergoedingen en de bijkomende zaken. Naast de kennis rondom de wet- en regelgeving zijn communicatievaardigheden belangrijk. Het NIVRE besteedt veel aandacht aan de communicatievaardigheden, de integriteit en het gedrag van de experts, zodat zij de slachtoffers goed kunnen bijstaan.
Het NIVRE werd in december 1991 opgericht vanuit het Bureau Coördinatie Expertise (BCE). De stichting werd opgericht om het beroep van schade-expert te beschermen, waar mogelijk de kwaliteit te verbeteren en om de belangen van die beroepsgroep te behartigen. De stichting begon in 1992 met Registers voor de branches Brand, CAR en Varia en Scheeps- en Werktuigbouwkunde. In 1993 werd ook Personenschade toegevoegd.
Alle ingeschrevenen bij het NIVRE zijn deskundig, integer en communicatief vaardig.