Ridder Letselschade, expert in letselschadeclaims

Posttraumatische dystrofie wordt tegenwoordig wel het complex regionaal pijnsyndroom (CRPS) genoemd. Vroeger heette het ook Südeckse dystrofie of reflex dystrofie. Lange tijd was niet duidelijk wat de oorzaak was van posttraumatische dystrofie, maar sinds kort is duidelijk dat de symptomen die optreden, worden veroorzaakt door verstoringen in de zenuwgeleiding. Dit komt vaak voor na een trauma. Opvallend is ook dat het meer voorkomt bij vrouwen dan bij mannen en dan ook nog meer bij vrouwen van middelbare leeftijd dan bij jonge vrouwen. Bovendien komt het meer voor aan de armen en handen dan aan voeten en onderbenen.

Gelukkig komt posttraumatische dystrofie niet zo vaak voor, want het kan behoorlijk invaliderend zijn. Ook duurt het vaak lang voordat er een zogenaamde medische eindsituatie is ingetreden, waarna de schadevergoeding kan worden afgehandeld.

Ridder Letselschade heeft de nodige ervaring met letselschadedossiers waarin posttraumatische dystrofie een rol speelde. Wij worden daarbij terzijde gestaan door medisch adviseurs die voor u en voor ons de medische informatie kunnen vertalen en kunnen uitleggen wat er precies aan de hand is. Ook het beloop van het ziektebeeld bij posttraumatische dystrofie kan zo goed worden gevolgd.

Neem direct contact op

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander posttraumatische dystrofie opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schade kan optreden bij posttraumatische dystrofie?

Aangezien posttraumatische dystrofie tot grote negatieve gevolgen kan leiden in iemands dagelijks leven, komt een heel scala van schadeposten voor. De belangrijkste hiervan zijn wel:

  • smartengeld;
  • verlies van arbeidsvermogen;
  • medische kosten;
  • schoolachterstand/studievertraging;
  • huishoudelijke hulp/verlies van zelfwerkzaamheid.

Smartengeld

Posttraumatische dystrofie kan zeer pijnlijk zijn en leiden tot een lage belastbaarheid van de patiënt. Het kan zijn dat iemand langdurig moet worden behandeld en ondanks dat toch niet meer de draad van het leven kan oppakken. Wanneer dystrofie het gevolg is van een kneuzing, bijvoorbeeld door een verkeersongeval of arbeidsongeval, waarbij een ander aansprakelijk is voor het veroorzaken daarvan, kan de zogenaamde immateriële schade worden vergoed met smartengeld.

Smartengeld is vaak niet meer dan een pleister op de wonde, zeker in Nederland. Smartengeld bedragen liggen veel hoger in de ons omringende landen. Afhankelijk van de ernst en omvang van de posttraumatische dystrofie, kan het smartengeld in de tienduizenden euro’s lopen. Smartengeld kan niet worden berekend maar moet worden geschat. Vaak gebeurt dat aan de hand van eerdere uitspraken van rechters.

Verlies van arbeidsvermogen

Wanneer de posttraumatische dystrofie de oorzaak is van het uitvallen door arbeidsongeschiktheid, kan er verlies van arbeidsvermogen optreden. Hiermee bedoelen wij dat niet meer hetzelfde kan worden verdiend met het arbeidsvermogen als zonder de posttraumatische dystrofie. Soms kan dit tijdelijk zijn maar vaak is het wel permanent. Dan moet er worden gezorgd voor omscholing of bijscholing en moet een re-integratietraject worden gestart. Als een ander aansprakelijk is voor het veroorzaken van het ongeval en dus voor de posttraumatische dystrofie, kunnen ook die kosten worden geclaimd.

U moet hierbij denken aan het niet meer kunnen werken en na twee jaar worden ontslagen en vervolgens aangewezen zijn op een uitkering. Dan kan het carrièreperspectief er heel anders uitzien en moet het verschil tussen hoe het zou zijn gegaan en hoe het door het ongeval zal gaan, als schade worden gevorderd. Ridder Letselschade maakt hierbij gebruik van medisch adviseurs, arbeidskundigen en een Rekenbureau.

Medische kosten

Wij zien bij posttraumatische dystrofie vaak alternatieve geneeswijzen opkomen. Mensen vinden niet altijd wat ze zoeken in de reguliere geneeskunde. De alternatieve geneeswijzen zijn lang niet allemaal gedekt door de zorgverzekering. De meeste reguliere uitgaven zullen wel bij de zorgverzekeraar kunnen worden ingediend, maar als er meer kosten worden gemaakt of alternatieve geneeswijzen worden gezocht, kunnen die kosten weleens niet zijn gedekt. Soms kunnen die kosten wel bij de aansprakelijke partij worden neergelegd, die deze kosten tot zekere hoogte wel zal willen en zal moeten voldoen.

Schoolachterstand of studievertraging

Wanneer de posttraumatische dystrofie zodanig is dat langdurig verzuim van school aan de orde is, kan het verzuim op geld worden gewaardeerd. Daartoe maken wij gebruik van de richtlijnen van de Letselschaderaad voor studievertraging. Deze richtlijn kan maximaal voor één jaar worden toegepast. Om u een idee te geven, 1 jaar studievertraging op een universiteit betekent een schadevergoeding van ca. € 20.000,00.

Om schoolachterstand of studievertraging aan te kunnen tonen, moeten er wel verklaringen van decanen of studiebegeleiders worden overgelegd. Ook is het nodig dat de cijfers van voor het ongeval laten zien dat er toen nog geen studievertraging of achterstand was opgetreden. Als dat zo is, kan de schade worden geclaimd.

Huishoudelijke hulp en verlies van zelfwerkzaamheid

Wanneer de beperkingen zodanig zijn dat iemand niet meer kan werken in en rond zijn woning, kan ook hier schade optreden. Als iemand voor het ongeval gewend was om bij te dragen in de huishouding maar dat door de posttraumatische dystrofie niet meer kan, lijdt iemand schade. Die schade is in feite ook een vorm van verlies van arbeidsvermogen, maar kan worden begroot aan de hand van de richtlijn voor huishoudelijke hulp van de Letselschaderaad. Zelfwerkzaamheid treedt op bij het doen van allerlei activiteiten in huis en tuin, zoals zelf schilderen, behangen, de tuin onderhouden etc. Ook hiervoor geldt dat het niet kunnen uitvoeren van alle werkzaamheden op geld kan worden gewaardeerd en worden geclaimd bij de tegenpartij.

Wat is posttraumatische dystrofie?

Posttraumatische dystrofie is een aandoening van het zenuwstelsel door een trauma. Hierdoor kunnen rare symptomen optreden, zoals temperatuurschommelingen van de huid en het onderliggende weefsel, zwellingen, roodverkleuringen, haargroei of overmatige transpiratie. Vroeger werd dit Sudeckse dystrofie of reflex dystrofie genoemd. Tegenwoordig heet het ook wel complex regionaal pijnsyndroom (CRPS).

Posttraumatische dystrofie kan ernstige gevolgen hebben. Vaak is er sprake van een aangedane arm of hand, soms kan ook de andere hand symptomen gaan krijgen. Dan ontstaat al vaak een discussie met de aansprakelijke partij of het één wel het gevolg is van het ander.

Ridder Letselschade kan schade claimen die het gevolg is van posttraumatische dystrofie:

  • smartengeld;
  • verlies van arbeidsvermogen;
  • medische kosten;
  • schoolachterstand/studievertraging;
  • huishoudelijke hulp/verlies van zelfwerkzaamheid.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Letselschadebureau Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij posttraumatische dystrofie dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks